Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ГУ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 25.12.2023 10:30
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

Рівні сплати податку на прибуток та податку на додану вартість по галузях оприлюднені на вебпорталі ДПС

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що Законом України  від 09.11.2023 № 3453-IX, який набрав чинності 08.12.2023, доповнено підпунктом 69.352 пункт 69 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України, відповідно до якого з 01 грудня 2023 по 31 грудня 2024 року до плану-графіка проведення документальних планових перевірок на 2023 та 2024 роки можуть бути включені платники податків, які відповідають хоча б одному з критеріїв, серед яких є пов’язані з рівнями сплати податку на прибуток та податку на додану вартість за 2021 рік.

Рівні сплати податку на прибуток та податку на додану вартість по галузях формуються на основі показників звітності за 2021 рік та публікуються на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику.

З такими рівнями сплати можна детально ознайомитись за посиланням:

https://tax.gov.ua/diyalnist-/rezalt/736958.html.

Для цілей п.п. 69.352 п.69 підрозд. 10 розділу ХХ Податкового кодексу України відповідна галузь визначається за видами економічної діяльності на рівні класу згідно з КВЕД 009:2010.

ДПС оновлено  План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що Державна податкова служба України оновила  План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік,

Оновлений План-графік проведення документальних планових перевірок опублікований 19 грудня 2023 року на вебпорталі ДПС за посиланням:

ttps://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/642254.html.

 

Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту можна подати через Електронний кабінет

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором роботодавець повинен повідомити податкові органи про прийняття працівника на роботу.

Порядок повідомлення Державній податковій службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 413 із змінами та доповненнями (далі – Повідомлення).

Повідомлення подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів ДПС за місцем їх обліку  як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт/послуг гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.     

У режимі «Введення звітності» приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету користувач може створити, заповнити, відредагувати, підписати та надіслати Повідомлення в електронній формі за ідентифікатором форми J/F3001003.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, та через офіційний вебпортал ДПС.

 Доступ до приватної частини Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням КЕП будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг, через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID), за допомогою Дія Підпис або «хмарного» кваліфікованого електронного підпису.

Покрокова інструкція щодо створення електронних документів за допомогою режиму «Введення звітності» розміщена у відкритій частині Електронного кабінету в розділі «Допомога».

 

Чи застосовують РРО/ПРРО ФОП - платники ЄП - сільськогосподарські товаровиробники, що торгують продукцією власного виробництва на території села

Головне управління ДПС у Київській області нагадує, що відповідно до п.п. 14.1.235 п. 14.1 ст. 14 ПКУ, сільськогосподарський товаровиробник – зокрема, фізична особа – підприємець, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та/або розведенням, вирощуванням та виловом риби у внутрішніх водоймах (озерах, ставках та водосховищах) та її переробкою на власних чи орендованих потужностях, у тому числі власновиробленої сировини на давальницьких умовах, та здійснює операції з її постачання.

Власна сільськогосподарська продукція – сільськогосподарська продукція (сільськогосподарські товари), що підпадає під визначення груп 1 – 24 УКТ ЗЕД, якщо така продукція вирощується, відгодовується, виловлюється, збирається, виготовляється, виробляється, переробляється безпосередньо виробником цієї продукції – власником, орендарем або користувачем на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь, або на давальницьких умовах - п.п. 14.1.33 прим. 1 п. 14.1 ст. 14 ПКУ.

Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій затверджений Постановою КМУ від 23.08.2000 №1336 (далі – Перелік).

ФОП – платники ЄП другої – четвертої груп – сільськогосподарські товаровиробники, діяльність яких відповідає критеріям, зазначеним у п.п. 14.1.235 п. 14.1 ст. 14 ПКУ, можуть самостійно обрати більш підходящий для них пункт Переліку та не застосовувати РРО/ПРРО, а застосовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій при здійсненні роздрібної торгівлі на території села продукцією власного виробництва, за умови:

- обрання п. 4 Переліку – до досягнення 250 тис. грн. на один структурний) підрозділ (пункт продажу товарів) при здійсненні роздрібної торгівлі продукцією власного виробництва;

- обрання п. 1 Переліку – до досягнення 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року,  – при здійснені роздрібної торгівлі товарами (крім підакцизних товарів).

У разі перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій такі особи зобов’язані в місячний термін з дати перевищення зареєструвати та проводити розрахунки з застосовуванням РРО та/або ПРРО.

Пунктом 1 Переліку визначено, що ФОП – платники ЄП мають право здійснювати розрахунки без застосування РРО/ПРРО з використанням РК/КОРО при здійснені роздрібної торгівлі на території села товарами (крім підакцизних товарів).

Пункт 1 Переліку не застосовується за наявності хоча б однієї з таких умов:

- роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об’єкті, в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами;

- ФОП також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема, через Інтернет;

- сільськими радами та радами об’єднаних територіальних громад прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села РРО/ПРРО.

 Залишаємось на зв’язку:

Комунікаційна платформа: kyivobl.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук ГУ ДПС у Київській області

 https://www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь