Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У БОРИСПІЛЬСЬКОМУ РАЙОНІ ГРУПА «ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ» ПРОАНАЛІЗУВАЛА МАЙЖЕ 300 ТЕНДЕРНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ

Дата: 11.12.2023 09:52
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

7 грудня в Борисполі відбулося друге виїзне спільне засідання обласної та районної груп «Прозорість та підзвітність». Учасники заходу проаналізували майже 300 тендерних закупівель, оголошених громадами.

Засідання відбулося за участю начальника Київської ОВА Руслана Кравченка, заступника голови КОДА Михайла Ємця, начальника Бориспільської РВА Руслана Дяченка, голів громад та представників правоохоронних органів. Під час засідання групи «Прозорість та підзвітність» були розглянуті закупівлі громад Бориспільського району, щодо яких отримано сигнали від громадських організацій та мешканців, а також питання від органів контролю.

«Група рекомендувала переоголосити торги на капремонт дороги в одній із громад району у зв’язку з неправильно визначеним предметом закупівлі. Ще одна громада, не чекаючи зауважень, вирішила скасувати аналогічний дорожній тендер, щоб не змарнувати кошти на роботи в несприятливих погодних умовах. Роз’яснювальна робота груп «Прозорість та підзвітність» дає свої результати», – повідомив начальник КОВА Руслан Кравченко.

Додатково разом із представниками правоохоронних органів було наголошено на відповідальності замовників не тільки за ціни, а й за якість товарів, робіт і послуг, на які спрямовується бюджетний ресурс.

«Більшість скарг на закупівлі – через відсутність комунікації з людьми. Невперше наголошую: кожна витрата на місцях має бути зрозуміла жителям і схвалена ними. Без пояснень нагальності робіт, реальних обсягів та відповідності цін – питання будуть і в громадян, і в правоохоронців», – підкреслив Руслан Кравченко.

Крім того, вже тривають розслідування в кримінальних провадженнях щодо низки цьогорічних закупівель у Бориспільському районі.

Нагадаємо, що виїзні наради групи «Прозорість та підзвітність» відбудуться в усіх районах. Уже провели таку нараду в Бучанському районі.

Фото без опису Фото без опису

За інформацією КОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь