Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вишгородська ДПІ: Зустріч з представниками органів місцевого самоврядування щодо новацій податкового законодавства

Дата: 23.11.2023 14:28
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

З метою інформування органів місцевої влади щодо нововведень, які запроваджені Законом України від 30.06.2023року №3219-ХІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон №3219) відбулася зустріч начальника Вишгородської ДПІ ГУ ДПС у Київській області Юлії Кобилінської з начальником відділу планування та аналізу бюджету за доходами Фінансового управління Пірнівської територіальної громади Катериною Рябець.

Під час заходу податківець розповіла, що прийняття Закону України № 3219 передбачає повернення довоєнних норм податкового законодавства в частинні обов’язкової сплати єдиного податку до місцевого бюджету для всіх спрощенців першої та другої групи; скасовано спеціальний режим оподаткування за ставкою 2%, а також частково знято мораторій на певні види перевірок, які можуть здійснювати податкові органи. При цьому поінформувала, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку ІІ – ІV груп згідно з вимогами Податкового кодексу України зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні торгівлі, громадського харчування та послуг незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. Окремо, йшлося про оподаткування благодійної допомоги, наданої громадянам, в т.ч. внутрішньо переміщеним особам, та фінансової допомоги, яку отримують підприємці для відновлення і розвитку своєї діяльності.

Наприкінці співбесіди сторони обговорили порядок та сплату податків, які спрямовуються до бюджетів територіальних громад: земельного податку, податку на нерухомість, МПЗ та наголосили, що завжди готові до діалогу між податковою службою та територіальними громадами.

За інформацією Вишгородської ДПІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь