Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НА КИЇВЩИНІ ТРИВАЄ БУДІВНИЦТВО ПРИВАТНИХ БУДИНКІВ З НУЛЯ НА МІСЦІ ЗНИЩЕНИХ

Дата: 16.11.2023 14:52
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

У Київській області триває будівництво приватних житлових будинків на місці знищених внаслідок воєнних дій. Наразі вже на 83 об’єктах у 15 громадах пристоличного регіону відбуваються активні роботи. Про це повідомив перший заступник голови Київської ОДА Микола Бойко під час наради щодо забезпечення прозорості, підзвітності, управління та якості процесу відбудови житлових будинків на Київщині.

У засіданні взяли участь представники Департаменту регіонального розвитку Київської ОВА, підрядних організацій, проєктантів, технагляду, ДТЕКу та робочої групи «Прозорість і підзвітність».

На зустрічі з підрядними організаціями, які відбудовують житло в рамках Програми відновлення приватних будинків, зруйнованих внаслідок бойових дій на території Київської області, обговорили нагальні питання, що виникають в процесі виконання будівельних робіт:

  • терміни відбудови;
  • корегування; 
  • перевірку актів;
  • якість виконаних робіт;
  • вчасну реакцію на зауваження технагляду тощо.

Представники підрядників прозвітували про те, на якому етапі перебуває відновлення кожного об’єкта. Більшість будинків відбудовують відповідно до запланованих графіків. В окремих з них планують новосілля уже цього року.

«Змушений констатувати, що не всі підрядники дотримуються встановлених графіків та порушують терміни виконання робіт. Наголошую, що є договір та відповідальність обох сторін. Київська ОВА як замовник в повному обсязі виконала свої зобов’язання. Порушення термінів будівництва недопустимі. Тому будемо ініціювати питання розірвання договорів за окремими об’єктами», — зазначив під час наради Микола Бойко. 

Він додав, що завдяки реалізації цієї програми на Київщині близько 90 родин зможуть повернутися до своїх осель. Це багатодітні родини, літні люди, сім’ї захисників, учасники бойових дій тощо.

Довідково.

Будівництво приватних житлових будинків відбувається в межах Програми відновлення приватних будинків, зруйнованих внаслідок бойових дій на території Київської області.

Переліки житлових будинків, які потребують повного відновлення шляхом будівництва відповідно до Програми, формували сільські, селищні, міські територіальні громади з урахуванням пріоритетних категорій громадян, які мають бути в першу чергу забезпечені житлом. Відновлення здійснюється на земельних ділянках власників зруйнованого житла за типовими проєктами з площею 70, 90 та 120 м².

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

За інформацією КОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь