Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

АГРАРІЇ КИЇВЩИНИ ВЖЕ ЗІБРАЛИ ПОНАД 5 МЛН ТОНН НОВОГО ВРОЖАЮ – БРИФІНГ КОВА (ВІДЕО)

Дата: 16.11.2023 10:18
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Аграрії Київської області завершують збір урожаю 2023 року. Загалом під цьогорічний урожай було задіяно 1 137,6 тис. га сільськогосподарських угідь. Станом на сьогодні всіма категоріями господарств області зібрано сільськогосподарських культур 5 070 64 тонн нового врожаю на площі 949,14 тис. га. Про це розповіла під час брифінгу начальниця Управління агропромислового розвитку Київської ОВА Ліна Щуревич.

«Уже майже завершено збір зернових та зернобобових. На площі 537,92 тис. га зібрано озиму пшеницю, озиме жито, озимий ячмінь, яру пшеницю, ярий ячмінь, овес, горох, просо, гречку, кукурудзу на зерно та інші зернобобові. Завершується збір олійних та нішевих культур на 396,29 тис. га, що складає 95,4% від загальної площі. Це озимий ріпак, ярий ріпак, соняшник, соя, льон олійний, гірчиця й інші», – зазначила Ліна Щуревич.

Підходить до завершення збір цукрових буряків, яких зібрано 679 тис. тонн на площі 14,93 тис. га, з урожайністю 454,8 ц/га. Для переробки цукрових буряків в області задіяно 6 цукрових заводів: ТОВ «Шамраївський цукор», ТОВ «Узинський цукровий комбінат», АТ «Городище-Пустоварівський цукрозавод», ПрАТ «Саливонківський цукровий завод», ТОВ «Призма-14» і ТОВ «Краєвид».

Також в області завершується збір овочевих та ягідних культур. Зокрема, картоплі, капусти, огірків, помідорів, цибулі, моркви, буряка столового та інших овочів зібрано на 120 тис. га, що складає 98,8% від загальної площі. Майже повністю зібрано ягідні культури на площі 1,79 тис. га, серед них: лохина, малина, ожина, суниця й полуниця та інші ягоди. 

Крім того, начальниця Управління агропромислового розвитку повідомила, що аграрії Київщини завершують посів озимих сільськогосподарських культур під урожай-2024. Усіма категоріями господарств посіяно озимих сільськогосподарських культур загалом на площі 201,1 тис. га. У тому числі: озимої пшениці посіяно 134,5 тис. га (95,4% до прогнозу), озимого ячменю – 10,1 тис. га (117% до прогнозу), жита – 6,0 тис. га (92,3% до прогнозу) та ріпаку – 50,5 тис. га (84,2% до прогнозу).

Під посів кормових культур задіяно 57,5 тис. га, що становить 105,9% до минулого року. Наразі сільськогосподарськими підприємствами області заготовлено грубих кормів: сіна – 63,5 тис. тонн, сінажу – 88 тис. тонн, соломи – 58 тис. тонн, а також силосу з кукурудзи – 165,4 тис. тонн.

За інформацією КОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь