Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У НОВОСІЛКІВСЬКОМУ ЛІЦЕЇ НА КИЇВЩИНІ ВІДКРИЛИ ПРОТИРАДІАЦІЙНЕ УКРИТТЯ ПЛОЩЕЮ ПОНАД 1 ТИС. М²

Дата: 15.11.2023 15:59
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

У Новосілківському ліцеї «Ерудит» на Київщині відкрили протирадіаційне укриття площею понад 1 тис. м².  У відкритті взяли участь Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, заступник Міністра Тимур Ткаченко та начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Це протирадіаційне укриття, яке відремонтували протягом 4 місяців. Його площа сягає майже 1075 м². Ліцей побудували в 1985 році. В «Ерудиті» здобуває середню освіту понад 1,2 тис. учнів. Діти вчаться у дві зміни. В укритті одночасно можуть перебувати 590 осіб. Є все для зручного розташування дітей та педагогів. А вентиляційна система дозволяє там залишатися людям щонайменше 48 годин поспіль», – розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко. 

Приміщення опалюється за допомогою котельні, радіатори обладнані термостатичними клапанами для регулювання температури повітря. Є централізоване водопостачання, а також запаси бутильованої води. Передбачено безперебійне електропостачання. При зникненні напруги змонтований потужний генератор автоматично запускається.

В укритті є приміщення для зберігання продуктів, а також кімната для надання медичної допомоги з необхідними медикаментами. Один із чотирьох входів у сховище пристосований для маломобільних груп населення. Під час навчального процесу в укритті у разі оголошення тривоги зможуть перебувати діти та педагоги, в інший час – буде доступним для мешканців громади. 

Капітальний ремонт укриття реалізовувався завдяки співфінансуванню. Загалом виділили понад 16 млн грн, із них 11 млн грн – державна субвенція та 5 млн грн – гроші громади.

«Головна умова очного навчання – наявність укриття у школі. Робимо все, щоб організувати безпечний та безперервний навчальний процес на Київщині. Упродовж 2022-2023 років на Київщині в закладах освіти відремонтували понад 900 укриттів. Загалом у таких закладах їх функціонує понад 1,2 тис. Захистити дітей у навчальних закладах – наше першочергове завдання. За кошти субвенції, яку Уряд виділив Київській області, продовжуємо будувати як прості, так і протирадіаційні укриття. Після реалізації всіх проєктів загальна площа споруд цивільного захисту в громадах збільшиться майже на 11 тис. м².  Нові укриття мають подвійне призначення. Тут можна переховуватися в разі тривоги, в інший час приміщення будуть використовувати для проведення гуртків чи спортивних секцій», – сказав Руслан Кравченко.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

За інформацією КОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь