Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У БІЛОГОРОДСЬКОМУ ЛІЦЕЇ КАПІТАЛЬНО ВІДРЕМОНТУВАЛИ УКРИТТЯ

Дата: 19.09.2023 10:31
Кількість переглядів: 148

Фото без опису

У Білогородському академічному ліцеї № 2 капітально відремонтували укриття площею 666 м2. В оновленому укритті одночасно можуть перебувати 400 дітей. Навчання в ліцеї відбувається в дві зміни. Усього заклад відвідують понад 800 дітей.

З облаштуванням укриття ліцею ознайомилися начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко, голова Бучанської райдержадміністрації Данило Мавлянов та представники громад області.

«Якісне та безпечне навчання дітей – наш обовʼязок. Тому продовжуємо облаштовувати укриття в закладах освіти Київщини, щоб діти могли повноцінно навчатися. В укритті ліцею є сучасна вентиляція та нові електромережі, меблі, бойлери. Продуманий момент можливого відключення електрики: є акумуляторне аварійне освітлення та генератор. Діти забезпечені запасом води. Умови перебування зробили більш комфортними: облаштували санітарно-гігієнічні кімнати, поклали плитку на підлозі та стінах. Зараз відремонтоване укриття – це безпечний простір, де наші діти можуть продовжити освіту без перешкод та, найголовніше, без страху. Вартість капітального ремонту складає 9,4 млн грн, із яких 70% – кошти субвенції, ще 30% – кошти громади», – розповів начальник Київської ОВА Руслан Кравченко.

Він зауважив, що загалом у закладах освіти вже облаштовано понад 1,2 тис. об’єктів цивільного захисту та укриттів. Під час тривог у них може перебувати майже 270 тис. людей. Упродовж 2022-2023 років відремонтували укриття в майже 900 закладах освіти області, роботи тривають ще у 68. Будуть також встановлені модульні укриття. 

Руслан Кравченко, крім того, відвідав заняття в класі безпеки. Це частина Всеукраїнського проєкту «Клас безпеки».

«Поспілкувався з дітьми та розпитав, чого саме їх навчають на таких заняттях. Правила пожежної безпеки, як реагувати на сигнал «Повітряна тривога», що робити, коли виявили підозрілі предмети, – про все це дізнаються школярі. Від дітей отримав чималий заряд позитиву. Подарували також «Щоденник» Білогородського ліцею з побажаннями миру, добра і головне – Перемоги!» – додав начальник Київської ОВА.

До проєкту «Клас безпеки» залучені не лише вчителі, а й співробітники ДСНС, Національна поліція, медики, учасники бойових дій, фахівці з мінної безпеки. Класи обладнують усім необхідним за кошти місцевих бюджетів. Наразі у закладах освіти вже відкрито 62 класи безпеки – у кожному районі та в більшості територіальних громад області.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

За інформацією КОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь