Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ КИЇВЩИНИ ВЖЕ ОБЛАШТОВАНО ПОНАД 1200 УКРИТТІВ – БРИФІНГ КОВА

Дата: 29.08.2023 14:51
Кількість переглядів: 159

Фото без описуГоловну увагу в підготовці до навчального року 2023/2024 приділено безпеці всіх учнів та  працівників закладів освіти. З лютого 2022 року в закладах освіти Київської області вдалося облаштувати 1262 укриття. Про це повідомила під час брифінгу заступниця голови Київської ОДА Жанна Осипенко.

Вона зазначила, що Київська обласна військова адміністрація в тісній координації з центральними та місцевими органами виконавчої влади робить усе можливе, щоб освітній процес розпочався з 1 вересня у форматі офлайн, де це можливо з безпекових питань.

«Протягом 2022-2023 років відремонтовано із залученням коштів місцевих, обласного та державного бюджетів укриття у 884 закладах освіти. Зараз завершуються роботи ще в 150 школах. І з 1 вересня дітей будуть чекати оновлені укриття з покращеними умовами та всіма необхідними елементами, які мають бути в укритті», – розповіла заступниця голови КОДА.

Укриття мають бути або в самому закладі, або в безпосередній близькості до нього та розраховані на всіх учасників навчального процесу. Якщо місткість укриття є меншою, то навчання буде відбуватися в декілька змін.

У них повинні бути запаси води, медикаментів, необхідного обладнання та інших матеріалів, які допоможуть дітям комфортно перебувати під час повітряної тривоги. Такі споруди також мають відповідати нормам інклюзії.

До 1 вересня військові адміністрації, органи місцевого самоврядування та засновники закладів освіти визначають форму навчання у закладах освіти: очна, дистанційна чи змішана. Рішення для різних районів, міст і навіть шкіл області може відрізнятися.

Загалом у новому навчальному році в Київській області будуть працювати 627 шкіл, із них 569 – школи, де засновниками є органи місцевого самоврядування, та 58 – приватні школи.

У форматі офлайн будуть працювати 97% закладів освіти – 608 шкіл. 19 шкіл будуть працювати дистанційно. Водночас органами місцевого самоврядування буде організовано підвезення всіх охочих із тих шкіл, які не зможуть розпочати очне навчання, до інших, де є укриття і буде змога всім навчатися очно.

«Ми дуже гнучко реагуємо на вимоги воєнного часу і в разі необхідності окремі школи можуть переводити з однієї форми навчання на іншу. Наголошую, що пропозиції формують органи місцевого самоврядування спільно з батьками дітей та подають до військових адміністрацій, які приймають рішення, залежно від безпекової ситуації», – підкреслила Жанна Осипенко.

Крім того, вона наголосила, що як і минулого року, саме батьки можуть вибрати форму навчання для своїх дітей: очну, дистанційну, сімейну чи екстернатну.

Наразі в громадах триває робота з формування груп та класів із дистанційною формою навчання. Вони можуть бути сформовані як у межах однієї паралелі одного закладу освіти, так і в громаді може бути вибрано базовий заклад, який буде забезпечувати дистанційну форму навчання для всіх дітей громади, які цього потребують.

Жанна Осипенко вкотре наголосила, що в разі оголошення повітряної тривоги в регіоні освітній процес буде перерваний, абсолютно всі його учасники повинні пройти в укриття та залишатися там до відбою. За можливості освітній процес може бути продовжений в укритті до завершення тривоги.

За інформацією КОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь