Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ

Дата: 17.08.2023 09:18
Кількість переглядів: 153

Фото без опису

Безоплатна правнича допомога – правнича допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел.

Відповідно до Закону України «Про безоплатну правничу допомогу», існує первинна правнича допомога та вторинна правнича допомога.

Безоплатна первинна правнича допомога (БППД) включає в себе такі види правничих послуг: надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань; складення заяв, скарг, інших документів правового характеру (крім процесуальних); надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правничої допомоги та медіації.

Право на БППД мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України.

Безоплатна вторинна правнича допомога (БВПД) включає такі види правничих послуг: захист; здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

Право на БВПД мають категорії осіб, які визначені Законом України «Про безоплатну правничу допомогу» та іншими законами України.

Як отримати безоплатну правничу допомогу

  • у контактному центрі системи БПД 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів безкоштовні); номер для дзвінків з-за кордону +38 (044) 363 10 41 (вартість дзвінка з-за кордону за тарифами вашого оператора зв’язку). Юристи на зв’язку у будні з 8:00 до 18:00.
  • у бюро правової допомоги по всій території України (адреси бюро — за посиланням: https://bit.ly/bpd_buro);
  • готові правові консультації розміщені на довідково-інформаційній платформі правових консультацій «WikiLegalAid» https://linktr.ee/legalaid.gov.ua.
  • у консультаційному пункті. Задля максимального наближення правничих послуг до соціально вразливих категорій осіб працівники бюро правової допомоги організовують та забезпечують роботу консультаційних пунктів у приміщеннях органів державної влади, місцевого самоврядування, соціального захисту населення, центрів надання адміністративних послуг, громадських організацій, які опікуються питаннями захисту прав окремих вразливих категорій громадян, та інших організацій. Графік роботи таких консультаційних пунктів (дату та час проведення прийому осіб) можна дізнатися у відповідному бюро правової допомоги. Контакти усіх точок доступу до безоплатної правничої допомоги — на мапі за посиланням: https://bit.ly/bpd_buro.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь