Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РУСЛАН КРАВЧЕНКО НА ЗАСІДАННІ УКРАЇНСЬКО-БРИТАНСЬКОЇ РОБОЧОЇ ГРУПИ З ІНФРАСТРУКТУРИ ПРЕЗЕНТУВАВ ПРІОРИТЕТИ ВІДБУДОВИ КИЇВЩИНИ

Дата: 03.08.2023 14:48
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Доступ до соціальних послуг – один з елементів національної безпеки. Тому навіть під час гарячої фази війни соціальну інфраструктуру потрібно відбудовувати й розвивати. Щоб наші люди могли виховувати дітей, працювати, отримувати якісну медичну допомогу. Про це заявив начальник Київської ОВА Руслан Кравченко за підсумками засідання українсько-британської Робочої групи з інфраструктури (Infrastructure Taskforce), де він брав участь разом із командою Мінінфраструктури на чолі з Віцепрем’єр-міністром із відновлення України — Міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим, заступницею Міністра Анною Юрченко, Головою Державного агентства з відновлення Мустафою Найємом. Британську делегацію очолила Міністерка з питань бізнесу та торгівлі Великої Британії Нусрат Гані.

«Говорили про відбудову України. Мав змогу презентувати бачення Київської ОВА щодо пріоритетних завдань із відбудови в регіоні. І отримав позитивний відгук. Основна увага, звісно, – на відновленні житла. Та це лише один із напрямів. Бо комфортне і безпечне життя мешканців Київщини не можливе без відбудови соціальних об’єктів», – підкреслив він.

Начальник КОВА навів низку об’єктів, які потребують невідкладної відбудови. Зокрема, лікарня в Макарові, яка постраждала від ворожих обстрілів. Тут заплановано ремонт, після якого медзаклад зможе приймати 9,5 тис. пацієнтів; будівля Васильківського професійного ліцею, яка на початку повномасштабного вторгнення була повністю зруйнована російською ракетою, і наразі є потреба побудувати нову на 500 осіб. Крім того, реконструкції потребує пошкоджений центр соціально-психологічної реабілітації дітей у селі Копилів, а також пансіонат для людей пенсійного віку в Ржищеві.

Це не повний список об’єктів соціальної інфраструктури в Київській області, відновлення яких уже заплановане. У переліку – школи, дитячі садки, інші соціальні заклади. Також готові проєкти щодо побудови нових медзакладів з нуля – там, де в них є гостра потреба.

«Спроможна медична мережа в області потрібна не лише цивільним, але і нашим військовим. Відповідальний тил – підтримка для армії. Вдячні міжнародним партнерам за те, що з перших днів повномасштабного вторгнення маємо колосальну підтримку від Сполученого Королівства. Сьогодні спільно працюємо над єдиною метою – Перемогою та відновленням України», – наголосив Руслан Кравченко.

За інформацією КОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь