Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРЕЗИДЕНТИ СЛОВАЧЧИНИ ТА ЧЕХІЇ В РАМКАХ ОФІЦІЙНОГО ВІЗИТУ В УКРАЇНУ ПОБУВАЛИ НА КИЇВЩИНІ

Дата: 28.04.2023 10:08
Кількість переглядів: 76

28 квітня Президентка Словацької Республіки Зузана Чапутова та Президент Чеської Республіки Петр Павел завітали до Київської області. Високих гостей під час візиту до пристоличного регіону супроводжували голова Київської ОВА Руслан Кравченко, перший заступник голови КОВА Дмитро Назаренко, заступник Віталій Власюк, керівники органів місцевого самоврядування.

У селищі Бородянка закордонні партнери разом оглянули руйнування, спричинені ракетно-бомбовими й авіаударами ворожих військ у лютому-березні 2022 року.

Президент Чеської Республіки побував на місці масового поховання закатованих мирних жителів біля Храму Андрія Первозванного в Бучі. Петр Павел на власні очі побачив військові злочини російських загарбників, вчинених у місті.

Президентка Словацької Республіки відвідала шелтер «Святої Ольги», що в селі Блиставиця Бучанського району. Там Зузана Чапутова поспілкувалася з мешканцями реабілітаційного центру для жінок і жінок з дітьми, які постраждали внаслідок домашнього насильства.

«Показав шановним гостям Бородянку та Бучу, які найбільше постраждали від російських окупантів. Подякував нашим міжнародним партнерам за всебічну підтримку України з перших днів повномасштабного вторгнення – гуманітарну та військову допомогу, прихисток для українців тощо», – написав голова Руслан Кравченко у своєму Facebook.

Під час короткої зустрічі голова Київської ОВА разом із партнерами обговорив питання відновлення зруйнованих об’єктів на Київщині. Руслан Кравченко зазначив, що Київщина розраховує на міжнародну підтримку. Президенти Чехії та Словаччини запевнили, що підтримуватимуть Україну до перемоги.

  

За інформацією КОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь