Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ ПРИ ЗАГРОЗІ ТЕРОРИСТИЧНОГО АКТУ

Дата: 24.04.2023 14:53
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

До терористичного акту неможливо підготуватися заздалегідь, тому слід бути насторожі завжди. Слід проявляти особливу обережність на багатолюдних заходах з тисячами учасників, в популярних розважальних закладах, гіпермаркетах.

Звертайте увагу на підозрілих людей, предмети, на будь-які підозрілі дрібниці. Повідомляйте про все підозріле співробітникам правоохоронних органів.

Ніколи не приймайте від незнайомців пакети і сумки, не залишайте свій багаж без нагляду.

У сім'ї повинен бути план дій у надзвичайних обставинах, у всіх членів сім'ї повинні бути записані номери телефонів, адреси електронної пошти.

Необхідно призначити місце, де ви зможете зустрітися з членами вашої родини в екстреній ситуації.

У разі евакуації візьміть з собою набір предметів першої необхідності та документи.

Завжди дізнавайтеся, де знаходяться запасні виходи з приміщення.

У будинку необхідно зміцнити й опечатати входи в підвали та на горища, встановити домофон, звільнити сходові клітини і коридори від великих предметів.

Потрібно організувати чергування мешканців вашого будинку, які будуть регулярно обходити будівлю, спостерігаючи, чи все в порядку, звертаючи особливу увагу на появу незнайомих осіб і автомобілі, розвантаження мішків і ящиків.

Якщо стався вибух, пожежа, землетрус, ніколи не користуйтеся ліфтом.

Намагайтеся не піддаватися паніці, що б не сталося, пам'ятайте, що паніка може спровокувати терористів і прискорити теракт, а також перешкодити владі запобігти злочину чи зменшити його наслідки.

Як виявити терориста

Терористи, як правило, діють приховано, намагаючись не потрапляти на очі ні правоохоронним органам, ні простим громадянам. Але їх діяльність цілком може здатися незвичайною або підозрілою. Якщо ознаки дивної поведінки не знаходять природного пояснення, негайно повідомте про це в силові структури. Будьте уважні, старайтеся запам'ятати прикмети цих людей, відмінні риси їхніх облич, одяг, імена, прізвиська, можливі шрами і татуювання, особливості мови та манери поведінки, тематику розмов і т.інш. Не намагайтеся їх зупиняти самі, інакше ви можете стати їх першої жертвою.

На що необхідно звертати увагу:

На підозрілих осіб, іноді навмисне непримітних, які не виділяються, з деякою дивиною.

На невеликі групи людей, що зібралися з певною метою, можливо агресивно налаштованих.

На квартири, що здаються або знімаються, підвали, підсобні приміщення, склади, навколо яких спостерігається дивна активність.

На підозрілі телефонні розмови.

У випадку, якщо ви помітили підозріле, проявіть наполегливість у проясненні ситуації, за необхідністю залучіть близьких і знайомих, сусідів. Деякі безтурботні громадяни можуть сказати, що це параноя. Ні, це пильність, прийнята у всіх розвинених країнах світу.

Рекомендації фахівців служб безпеки

Будьте особливо пильними і остерігайтеся людей, які одягнені не по сезону. Якщо ви бачите влітку чоловіка, одягненого в плащ або товсту куртку - будьте особливо обережні - під таким одягом терористи найчастіше ховають бомби. Найкраще триматися від нього подалі і звернути на нього увагу співробітників правоохоронних органів.

Остерігайтеся людей з великими сумками, баулами і валізами, особливо, якщо вони знаходяться в незвичному місці (наприклад, з баулом в кінотеатрі або на святі). Незважаючи на те, що ця людина, швидше за все, виявиться туристом або продавцем, все ж зайва обережність не зашкодить.

Намагайтеся віддалитися на максимальну відстань від тих, хто веде себе неадекватно, знервовано, злякано, озираючись, перевіряючи щось в одязі або в багажі.

Якщо ви не можете відійти від підозрілої людини, стежте за мімікою його обличчя. Фахівці повідомляють, що смертник, який готується до теракту, зазвичай виглядає надзвичайно зосереджено, губи щільно стиснуті, або повільно рухаються, як ніби читаючи молитву.

І стандартні рекомендації, яким, на жаль, найчастіше не слідують: ні в якому разі не піднімайте забуті речі: сумки, мобільні телефони, гаманці.

Ні в якому разі не приймайте від незнайомих осіб ніяких подарунків, не беріть речей з проханням передати іншій людині.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь