Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбудова пошкоджених об’єктів на Київщині триває: відновлено повністю та частково 11 449 об’єктів

Дата: 05.04.2023 10:48
Кількість переглядів: 127

У Київській області триває робота з відновлення об’єктів, що були пошкоджені внаслідок російської військової агресії. Станом на сьогодні вже відновлено повністю та частково із забезпеченням життєдіяльності 11 449 об’єктів. Про це повідомив заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

Серед відновлених об’єктів найбільша кількість приватних та багатоповерхових будинків, що були пошкоджені та зруйновані внаслідок воєнних дій. Загалом це 10 126 будівель, серед яких 6 283 — відновлені повністю, 3 843 об’єкти відновлено частково та забезпечено життєдіяльність.

Крім того, тривають роботи з відновлення закладів соціальної інфраструктури: шкіл та дитячих садків, лікарень, ЦНАПів. За цей час вже відновлено повністю та частково 180 закладів загальної середньої та дошкільної освіти, 95 закладів охорони здоров’я, 65 ЦНАПів.

«За минулий рік спільними зусиллями ми змогли відновити 9 011 об’єктів. Переважно — це поточні ремонти. За три місяці 2023 року вже відновили 2 438. Цього року працюємо над комплексною відбудовою цілих локацій. Такий принцип дозволить відновлювати не окремі об’єкти, а всі будинки на вулиці. Як от, наприклад, Вокзальну в Бучі», — зазначив Микола Бойко.

Він додав, що відновлення — це спільна робота центральної та обласної влади, органів місцевого самоврядування та закордонних партнерів. Адже тільки спільними зусиллями можна якнайшвидше відновити зруйноване, зважаючи на масштаби пошкоджених об’єктів. А їх у пристоличному регіоні понад 27 000.

Нагадуємо, що на Київщині до кінця поточного року Київська ОВА спільно з «Фондом енергоефективності» планує відновити та енергомодернізувати щонайменше 150 багатоквартирних будинків.

За інформацією КОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь