Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Київщині планується відновити 150 багатоквартирних будинків

Дата: 31.03.2023 12:23
Кількість переглядів: 101

На Київщині до кінця поточного року Київська ОВА спільно з «Фондом енергоефективності» планує відновити та енергомодернізувати щонайменше 150 багатоквартирних будинків. Мова йде про багатоквартирні будинки, що були пошкоджені внаслідок російської військової агресії. Перші 4 будинки вже відновили в Ірпені. Сьогодні один із таких будинків оглянули заступник голови Київської ОВА Микола Бойко, директор «Фонду енергоефективності» Єгор Фаренюк, директор Департаменту житлово-комунального господарства Олександр Попроцький та голова ОСББ Олена Литвиненко.

Реалізується така ініціатива спільно з Фондом енергоефективності в рамках програми «ВідновиДІМ». До участі в програмі залучаються ті будинки, в яких створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Програма “ВідновиДІМ” фінансує заміну або ремонт віконних блоків і блоків балконних дверей, зовнішніх дверей, ремонт пошкоджень фасадів і покриття будівлі, обладнання дахових котелень та інженерних мереж. Отримані кошти ОСББ може використати як для будівельних робіт, так і для придбання матеріалів та обладнання, необхідних для їх виконання.

Крім того, в Київській обласній військовій адміністрації функціонує Програма підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та інших житлових будинків, пошкоджених внаслідок бойових дій у Київській області з впровадженням енергоефективних заходів на 2023-2024 роки. У межах цього проєкту КОВА буде дофінансовувати роботи, які не можуть бути виконані в рамках роботи програми «ВідновиДІМ» чи на виконання яких не вистачило коштів. Таким чином, завдяки спільній роботі будинки будуть відновлені повністю та комплексно.

Під час робочої зустрічі представники Київської ОВА та Фонду енергоефективності підписали Меморандум про співпрацю. У межах Меморандуму планується відновлення та термомодернізація багатоквартирних будинків по всій території Київської області.

«Аби якнайшвидше повернути людей до своїх домівок, ми щодня працюємо пліч-о-пліч із партнерами, місцевою владою та мешканцями Київщини. Ці 4 відновлені будинки в Ірпені, де загалом 144 квартири — перший результат нашої спільної роботи. А підписаний меморандум про співпрацю — запорука того, що такими спільними діями до кінця року відновимо та термомодернізуємо щонайменше ще 150 таких багатоквартирних будинків», — зазначив під час зустрічі Микола Бойко.

   

За інформацією КОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь