Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Київську область завітала директорка Кризового бюро ПРООН Асако Окай

Дата: 23.03.2023 09:53
Кількість переглядів: 134

Сьогодні, 22 березня, на Київщину з робочим візитом приїхала директорка Кризового бюро ПРООН Асако Окай. Супроводжував делегацію заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

У ході візиту делегація завітала до Гостомеля, що значно постраждав від російської військової агресії. Але вже зараз тут проводяться роботи з комплексного відновлення.

Зокрема на вулиці Проскурівській буде відновлено 2 будинки в рамках реалізації проєкту UNITED24. Також у військовому містечку проводять демонтаж багатоповерхових будинків, що були зруйновані внаслідок російської збройної агресії ще на початку російського повномасштабного вторгнення.

Зараз тривають завершальні роботи з демонтажу п’яти багатоповерхівок. Варто зазначити, що демонтаж будинків проводиться відповідно до екологічних норм. Будівельні матеріали не відвозяться та не складуються на сміттєзвалищах. Прямо на місці вони проходять сортування, переробку та в майбутньому будуть використані для будівництва нового житла.

Під час зустрічі Микола Бойко розповів Асако Окай про ті руйнування і ушкодження, які принесла російська армія на Київщину. Він зазначив, що лише завдяки спільним зусиллям зможемо відбудувати зруйноване.

«Весь світ побачив, які руйнації принесли окупанти на нашу землю. Впевнений, що крок за кроком повернемо і відбудуємо кожен метр нашої землі. І ми повинні не лише відновити об’єкти до їхнього попереднього стану. Маємо використати це як можливість для будівництва нового, сучасного, комфортного європейського житла. Зокрема зараз працюємо над комплексним відновленням зруйнованого, як наприклад тут, у Гостомелі», – зазначив під час зустрічі Микола Бойко.

Нагадаємо, що Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй здійснюватиме незалежний нагляд використання коштів на відбудову житла на Київщині, а саме реконструкцію 18 багатоквартирних будинків у межах ініціативи United24. Також на Київщині ПРООН за фінансової підтримки Уряду Японії допомагає розчищати завали та закуповує піротехнічним підрозділам ДСНС автомобілі, засоби бронезахисту, металодетектори та інше спецобладнання.

    

За інформацією КОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь