Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

365 днів війни

Дата: 22.02.2023 15:30
Кількість переглядів: 159

Фото без опису

24 лютого виповнюється один рік від початку злочинного повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Цей напад став кульмінацією загарбницької війни, яку рф розпочала проти України 9 років тому. Ми, українці, вистояли й продемонстрували волю перемогти ворога, довели спроможність протистояти російській військовій агресії, об’єднали зусилля у лавах Збройних сил України, Національної гвардії України, масового волонтерського руху, а також на дипломатичному, інформаційному, історичному та інших фронтах.

Наш героїчний опір – це боротьба не лише за фізичне виживання Українського народу та свободу країни, а й за власну ідентичність і цінності нашого суспільства як частини європейської спільноти. Цілком справедливо вважати, що українці проливають кров і за вільну та демократичну Європу і збереження світового порядку.

Український інститут національної пам’яті до річниці початку повномасштабної війни підготував інформаційні матеріали на теми:

- «Віртуальний музей російської агресії»;

- «Виставка «Україна. Війна в Європі»;

- «Виставка «Кожен із нас – воїн»;

- Вулична виставка «Рашизм – це…»;

- Виставка «Кумунізм =Рашизм»;

- Підбірка матеріалів про історичний контекст російсько-української війни;

- Інфографіка «Чому українці та росіяни історично – не «братні народи»;

- Історичні матеріали до 5-річчя від початку збройної агресії Російської Федерації проти України та до 5-річчя звільнення від російської окупації міст східної України «Вертаємо своє»;

- Проєкт «2014: початок російсько-української війни»;

- Проєкт «Діалоги про війну»;

- Документальні фільми «Жінки, які загинули за Україну»;

- Цикл «Нескорені»;

- "Історії місць війни. Ірпінь";

- Фільм-реквієм «Імена на стінах».

Видання Інституту:

«Воїни Дніпра: цінності, мотивації, смисли»;

«Дівчата зрізають коси». Книга про жінок на війні;

«Дівчата зрізають коси» англійською мовою / «Girls cutting their locks»;

«Волонтери: Сила небайдужих»;

«Капелани. На службі Богу і Україні»;

«Люди «сірої зони»: свідки російської анексії Криму 2014 року».

До вашої уваги добірка деяких фільмів про російсько-українську війну:

1. «Кіборги» (2017) – про оборону від російських загарбників Донецького аеропорту.

2. «Іній» (2017) – литовсько-французько-українсько-польська воєнна драма про молодого литовця Рокаса. З гуманітарною допомогою він потрапляє на схід України, де знайомиться з двома військовими журналістами. З ними переживає жорстокі реалії війни.

3. «Донбас» (2018). Це 13 історій – художніх реконструкцій справжніхподій 2014 року, зафіксованих у журналістських репортажах, любительських відео та спогадах місцевих жителів на окупованих територіях сходу України.

4. «Позивний Бандерас» (2018) – гостросюжетний детектив про групу розвідувальників, які виконують операцію зі знешкодження російського диверсанта. В основі картини – щоденник нацгвардійця Сергія Башкова з позивним «Індіанець» та реальні історії бійців АТО.

5. «Іловайськ 2014. Батальйон Донбас» (2019) – художній фільм, заснований на реальних подіях. Багато його персонажів – справжні бійці, які вижили в Іловайському котлі. Зокрема командир штурмової групи батальйону «Донбас» Тарас Костанчук, який став продюсером стрічки й зіграв самого себе.

6. «Черкаси» (2019) – розповідає про події після Революції гідності, коли український тральник «Черкаси» разом з іншими кораблями опинився заблокованим у бухті Донузлав. Екіпажі деяких кораблів перейшли на бік ворога. «Черкаси» ж залишалися вірними Україні та три тижні чинили опір.

7. «Додому» (2019) – історія кримських татар, які переживають злочинні дії РФ проти їхнього народу. 8. «Атлантида» (2019) – антиутопія про життя в Україні після її перемоги у війні з Росією. Події відбуваються у 2025 році.

9. «Погані дороги» (2020) – п’ять новел про життя на сході України на тлі російсько-української війни. Всі історії об’єднані темою доріг – у буквальному та образному сенсах.

10. «Наші котики» (2020) – сатирична комедія про пригоди бійців АТО під час бойового чергування. За основу взято розповіді добровольців та бійців Збройних сил України.

11. «Мати Апостолів» (2020) – воєнна драма про випробування й поневіряння матері. Вона шукає сина, літак якого був збитий.

12. «Земля блакитна, ніби апельсин» (2020) – про виживання родини в Красногорівці на Донеччині під постійними обстрілами.

13. «Зошит війни / War Note» (2021) – документальна стрічка, створена з особистих відеозаписів, зроблених на телефон або камеру українськими військовими та добровольцями.

14. «Снайпер. Білий ворон» (2021) – перший український фільм про російську-українську війну, що вийшов на великі екрани після повномасштабного вторгнення. Це воєнний екшн про Миколу, який у 2014 році приєднався до добровольчого батальйону і став висококласним снайпером.

15. Серіал «Мама» (2021) – драма, заснована на реальних подіях. Мати дізнається, що її сина захопили в полон на Луганщині біля Слов’яносербська, й вирушає на його порятунок.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь