Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Олексій Кулеба: Якісна освіта для наших дітей – один із головних пріоритетів на 2023 рік

Дата: 04.01.2023 11:56
Кількість переглядів: 133

Фото без опису

Освітня галузь Київської області зазнала значних збитків через повномасштабне вторгнення рф. Зокрема на окупованій території перебувало 136 шкіл і 175 дитячих садків. Рашисти не тільки обстрілювали освітні заклади, але й вивезли звідти комп’ютерну техніку та обладнання. Про це зазначив під час підбиття підсумків 2022 року голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

«Після деокупації першочерговим завданням стала підготовка до нового навчального року та організація безпечного освітнього процесу. У травні заклади дошкільної освіти вже відновили свою роботу. Станом на перше вересня 86% закладів освіти працювали в очному або змішаному форматах. До перших класів шкіл Київської області пішло понад 21 700 дітей», — повідомим голова адміністрації. 

Також Олексій Кулеба акцентував увагу на тому, що в освітніх установах області активно триває робота над удосконаленням та облаштуванням укриттів. Наразі сховищами вже забезпечені 895 шкіл і садків. У них є можливість проводити навчання в офлайн або змішаному форматах. Там є wi-fi, генератори та речі першої необхідності. 

Протягом 2022 року продовжували й оснащення матеріально-технічної бази, яку зокрема розграбували окупанти. Зокрема для Парку шкільних автобусів придбали 48 автомобілів.

Для шкіл і садків закупили 72 комплекти інтерактивного та комп’ютерного обладнання. У співпраці з партнерами передали 451 пристрій для Бузівського ліцею, а згодом ще 266 одиниць техніки компанії передадуть до ліцею в селі Загальці. Ще 40 ноутбуків для дітей-сиріт, дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей, дітей внутрішньо переміщених осіб передали Фундація Олени Зеленської та Міністерство освіти і науки України. Крім того, за сприяння Фундації Олени Зеленської, ЮНЕСКО та Міносвіти 8 640 ноутбуків отримали вчителі Київщини. 

«Розуміючи важливість безперервного навчання, оновлюємо електронно-цифрове обладнання для закладів освіти області», — зауважив очільник КОВА. 

Наразі в Київській області функціонує 639 закладів загальної середньої освіти та 814 закладів дошкільної освіти. Їх відвідують понад 241 тисяча школярів і близько 59 тисяч дошкільнят. Також у школах працює 20 120 вчителів, а у садочках — 7 539 педагогічних працівників. 

«Головна умова Перемоги в цій війні — здатність не тільки відбудовувати зруйноване, але й розвиватися. Тож у цьому році відкрили три нових дитячих садки: у селі Синяк Бучанського району, у селі Нові Петрівці та в Пірнівській громаді Вишгородського району. За рік створено 1698 нових місць у закладах дошкільної освіти», — розповів Олексій Кулеба. 

В області створено й 2 навчально-практичних центри в закладах професійної вищої освіти. 

Також очільник КОВА зазначив, що попри війну триває й реалізація реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською. 

«У Бучі розпочали роботу над будівництвом Фабрики-кухні, що запрацює 1 вересня 2023 року та зможе забезпечувати до 40 закладів освіти харчуванням. А для кухарів, які готують їжу для дітей, провели навчання. Наступного року якісна освіта для наших дітей – один із головних пріоритетів. Працюватимемо в цьому напрямку», – підсумував Олексій Кулеба.

За інформацією КОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь