Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбувся захід козацького гуртка бойового мистецтва СПАС «Соколята»

Дата: 29.12.2022 12:51
Кількість переглядів: 239

Фото без опису

В приміщенні Пірнівської гімназії Пірнівської сільської ради, відбувся захід, на якому було представлено досвід роботи керівника гуртка козацького вишколу з бойового мистецтва СПАС «Соколята», вчителя фізичної культури Пірнівської гімназії Хімки Ростислава Володимировича.

Захід відвідали голова Пірнівської сільської ради Сергій Книжников, начальник відділу освіти Пірнівської сільської ради Оксана Пономаренко, спеціалісти відділу освіти, вчителі фізичної культури та педагоги-організатори, учнів (представники учнівського самоврядування або просто бажаючі бути учасниками гри «Джура») всіх закладів загальної середньої освіти нашої громади.

Під час свого виступу Ростислав Володимирович роз’яснив присутнім зміст поняття СПАС, поділився спогадами, з чого починалась їх діяльність, окреслив особливості розвитку «Джури» в Україні та світі, розкрив суть і значення національно-патріотичного гуртка тощо. Також Ростислав Хімка запрошував усіх бажаючих відвідати їх сторінку у ФБ СПАС Соколята, де вони можуть дізнатися багато цікавої та актуальної інформації не тільки про діяльність гуртка, але і багато важливих фактів з історії козацтва та України.

Під час виступу в руках у пана Ростислава була книга, яку він із задоволенням презентував. Автором книги є Валентин Терлецький, автор серії романів про джерела Сили. Презентована книга має назву «Книга Сили. Воля», в якій досліджено легенди і феномени українського козацтва від його зародження до теперішнього часу, що грунтуються виключно на реальних подіях та маловідомих фактах. Зокрема інформацію з цієї книги Ростислав Володимирович постійно використовує під час роботи гуртка.

Після виступу свого керівника, за справу взялися його підопічні, його Соколята, які продемонстрували навички вишколу та бойового мистецтва глядачам. По закінченню виступу присутні подякували гуртківцям бурхливими оплесками.

Далі, поділилася своєю історією Анастасія Федорець, випускниця Пірнівської гімназії 2021 року, яка входила до першого складу джур гуртка. У своєму виступі Анастасія дякувала всім вчителям, особливо Ростиславу Володимировичу за незабутні, приємні моменти в її житті та закликала присутніх школярів доєднатися до дружньої родини Соколят.

Підвела підсумок першої частини заходу начальник відділу освіти Пірнівської сільської ради Оксана Пономаренко, яка наголосила на важливості впровадження та розвитку Джури як ефективної системи роботи з національно-патріотичного виховання учнів нашої громади.

Також на заході поінформував про реалізацією проекту Parimatch Foundation «Нова фізична культура – здорова громада» вчитель фізичної культури Нижчедубечанського ліцею Пірнівської сільської ради Воловик Ігор Михайлович.

Ігор Михайлович поділився з колегами досвідом участі у семінарі "Сучасні навички та практичні кейси вчителя фізичної культури", що був проведений на базі опорного закладу Щасливський навчально-виховний комплекс «Ліцей - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дитячий садок».

Учителі фізичної культури закладів загальної середньої освіти Пірнівської сільської ради Вишгородського району Київської області обговорили новітню програму для навчання учнів 5 класів.

Однією з тем для обговорення стало те, що пасивне дозвілля, а саме соцмережі, комп'ютерні та мобільні ігри знижують фізичну активність школярів, що призводить до проблем зі здоров'ям, а тому з метою залучення учнів до фізичної активності в рамках програми "Нова фізична культура" було запропоновано урізноманітнити навчальні уроки фізичної культури корисним контентом та практичною складовою, а саме на заході були представлені майстер-класи з варіативних модулів навчальної програми (регбі, фрисбі, петанк, доджбол, гандбол, дитяча легка атлетика). Атмосфера була дружньою, теплою та невимушеною, усі учасники брали активну участь в практичній частині заходу.

Важливим елементом обговорення стала роль учителя фізичної культури в фізичному розвитку учня.

Колеги обмінялись досвідом та обрали спільну стратегію для подальшого навчання та фізичного розвитку своїх учнів.

Фото без опису

 Фото без опису Фото без опису Фото без опису                                                                                                                                                                                                                                                   Фото без опису Фото без опису Фото без опису                                   

Фото без опису

 Фото без опису

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без описуФото без опису  Фото без опису     

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь