Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Горенці відкрили модульне містечко для тимчасового проживання

Дата: 19.12.2022 09:33
Кількість переглядів: 130

18 грудня в Гостомельській територіальній громаді відкрили ще одне модульне містечко для тимчасового проживання. Цього разу — у Горенці. На відкритті побував заступник голови Київської ОВА Микола Бойко. 

Загалом модульне містечко складається з 2 секцій, кожна з яких містить 22 кімнати для проживання. Воно розраховане на одночасне тимчасове розміщення 176 осіб. Кімнати укомплектовані всім необхідним для комфортного перебування. Там є меблі, речі першої необхідності. 

Для мешканців модульного містечка функціонують кухні з побутовою технікою та кухонним приладдям. Також є окремі модулі, що передбачають розміщення їдалень та санвузлів. Для дітей, які проживатимуть там, передбачені дитячі кімнати.

Модульне житло встановлене за сприяння Польського Уряду. Схожі модульні містечка вже успішно функціонують в Ірпені, Бучі, Бородянці, Макарові, Іванкові та в інших населених пунктах, що зазнали значних пошкоджень внаслідок російської військової агресії.

«Це вже не перше модульне містечко на Київщині, де можуть знайти прихисток ті, хто залишився без власних домівок через війну. Щиро вдячний Польському Уряду за сприяння в розміщенні такого житла, а всім партнерам за допомогу в забезпеченні мешканців таких містечок необхідними речами. А ми в свою чергу продовжуємо щоденну роботу над відновленням Київщини, аби всі жителі якнайскоріше повернулися вже у власні домівки», – зазначив Микола Бойко. 

Нагадуємо, що держава різними способами намагається допомогти своїм громадянам із житлом. Серед програм підтримки – «єОселя», що реалізується за ініціативи Президента України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь