Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЛЯ ПРЕДСТАВНИКІВ РАЙОНІВ ТА ГРОМАД КИЇВЩИНИ ПРОВЕЛИ ЦИКЛ ІЗ 12 СЕМІНАРІВ У МЕЖАХ РЕАЛІЗАЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ СТРАТЕГІЇ З БЕЗБАР’ЄРНОСТІ

Дата: 07.12.2022 14:44
Кількість переглядів: 142

На Київщині в межах реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні протягом жовтня – грудня пройшов цикл із 12 онлайн-семінарів для представників територіальних громад області. 6 грудня відбулося завершальне заняття на тему «Впровадження архітектурної доступності та інклюзивності в територіальних громадах України».

Модерував захід Олександр Ворона – Президент Спілки громадських організацій людей з інвалідністю Києва, директор Центру інклюзивного дизайну, випускник KMBS PMBA. Серед спікерів семінару – заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська, радниця – уповноважена Президента України з питань безбар’єрності Тетяна Ломакіна, заступниця голови Київської обласної військової адміністрації Жанна Осипенко.

«Розвиток та впровадження доступності в громадах Київщини – це одне з тих питань, про яке необхідно дбати під час відбудови пошкодженого війною регіону. Адже внаслідок збройної агресії рф в області ушкоджень зазнали близько 28 тисяч об’єктів інфраструктури. Їхнє відновлення має відбуватися з урахуванням принципів доступності та інклюзивності», – зазначила заступниця голови Київської ОВА Жанна Осипенко.

Під час свого виступу Жанна Осипенко подякувала організаторам за проведену роботу. Також вона наголосила на важливості прийняття безбар’єрних рішень у територіальних громадах, адже саме там вирішується більшість проблемних питань щодо розвитку доступності для своїх жителів.

«Так, держава здійснює контроль на своєму рівні, розробляє законодавчі акти, національні стратегії, сприяє розвитку доступності. Проте саме втілення цих процесів відбувається у громадах. І від розуміння важливості, від підготовки місцевого самоврядування і залежить рівень доступності в наших населених пунктах. Київщина вже має ряд напрацювань та позитивних кейсів. Наприклад, місто Славутич, що одне з перших в Україні долучилося до створення безбар’єрного простору. Але ситуація з доступністю в області різна. Тож маємо працювати консолідовано», – сказала вона.

Крім того, під час онлайн-зустрічі учасники підсумували результати проведених навчальних семінарів. Також на заході було презентовано актуальну державну політику з питань розвитку громад та територій і провідні світові практики.

Довідково.

Заходи організовано Спілкою громадських організацій людей з інвалідністю Києва та Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні за підтримки офісу Радниці-уповноваженої Президента України з питань безбар‘єрності, Міністерства розвитку громад та територій України та Київської обласної військової адміністрації.

Семінари об’єднані в три тематичні блоки:

1. Впровадження інклюзивного дизайну як невід’ємної складової розвитку громад та населених пунктів.

2. Інклюзивний дизайн в інфраструктурі громад та територій.

3. Впровадження інклюзивного дизайну в рекреаційних зонах та дитячих ігрових майданчиках.

Тренінги розроблено на основі провідних міжнародних практик та досвіду, з урахуванням норм національного законодавства. Проведення навчальних заходів дає змогу підвищити кваліфікацію фахівців у впровадженні універсального дизайну в міський простір, сприяє формуванню комплексного бачення у фахівців питання інклюзивності та доступності міського простору й інфраструктури.

Нагадаємо, за ініціативи першої леді Олени Зеленської було розроблено перший український посібник із безбар’єрної комунікації «Довідник безбар’єрності». Посібник в електронному вигляді доступний тут.

За інформацією КОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь