Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Освітня інфраструктура у Пірнівській громаді: створюються комфортні умови для навчання

Дата: 22.09.2021 14:31
Кількість переглядів: 616

Фото без описуВажливою запорукою ефективного та цікавого освітнього процесу є створення школи, в якій хочеться вчитися, де здійснюється мотивація до навчання та розвитку, панує атмосфера взаємоповаги до учнів та вчителів. Новий освітній простір – чудовий шанс дати волю власній фантазії та створити освітнє середовище своєї мрії, в якому буде зручно і дітям, і вчителям.
 
І поки малеча відпочивала на літніх канікулах, директори закладів освіти Пірнівської сільської ради спільно з органами місцевого самоврядування, депутатами Пірнівської сільської та благодійниками докладали зусиль, аби учні нашої громади навчалися в сучасних комфортних умовах.
 
Під час підготовки до 2021-2022 навчального року завдяки співпраці сільського голови Сергія Книжникова, місцевих депутатів та старост з підприємцями - Віталієм Аверкіним, Віталієм Дерпаком, Володимиром Квашею, Рамазом Манією, а також депутатом Київської обласної ради Андрієм Пещеріним вдалося виконати значний обсяг робіт, створити комфортні умови для навчання школярів.
Так, у Лебедівській гімназії зроблено капітальний ремонт приміщення 1 класу та коридору початкової школи відповідно до вимог сучасності.
У Жукинській школі створено зону відпочинку для початкової школи, відремонтовано кабінет хімії, для створення безбар’єрного простору центральний вхід обладнано пандусом, приміщення загального користування переобладнано для користування особами на візках, створено ресурсну кімнату, обладнано сучасний кабінет психолога. Невід’ємною частиною освітнього простору в Жукинській школі стала медіатека. Її перевагами є те, що вчитель і учень мають максимально багатий вибір форм і методів роботи з інформацією, що сприяє відкритості навчання, наповнює інформаційний освітній простір. За кошти державного та місцевого бюджетів було придбано 4 мультимедійні комплекти для учнів 1 класів.
У межах реалізації проєкту «Опорна школа» Нижчедубечанську школу забезпечено комплектом мультимедійного обладнання, у складі якого - 10 ноутбуків для навчання учнів.
Окрім того, для безпечних умов праці всіх учасників освітнього процесу в Жукинській та Нижчедубечанській школах встановлено протипожежні двері електрощитових та протипожежні люки на горища.
 
Для здійснення якісної управлінської діяльності працівники відділу освіти, керівники закладів освіти постійно підвищують свій професійний рівень, беручи активну участь у різноманітних заходах:
- «Якісне харчування – здорова дитина» – навчання з питань закупівлі продуктів харчування та послуг для закладів освіти через «Прозоро» (24.06.2021, Качкан О.Г., Клименко А.П.);
- «Дії громад у міжнавчальний період щодо підвищення якості освітніх послуг. Інституційний аудит. Стратегія розвитку освіти» - онлайн-семінар з експертами освіти Програми «U-LEAD з Європою» (08.06.2021, Пономаренко О.Г., Савич В.І., Судзіловська Т.В.);
- «Реальна Освіта. Про оптимізацію шкільної мережі» - консультації в прямому ефірі від експерта освіти Програми «U-LEAD з Європою» Сергія Дятленка (10.06.2021, Савич В.І., Судзіловська Т.В., Пономаренко О.Г.);
- «Освіта Київщини: Виклики. Стратегії. Трансформації». Діалогова платформа педагогічних працівників Київської області (м. Київ, 26.08.2021; Савич В.І., Березинець Г.І.);
- «Опорний заклад освіти – HUB освітніх інновацій». Панельна дискусія (с. Шкарівка, Білоцерківський р-н, 26.08.2021; Шурубура І.В.);
- директора Нижчедубечанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Прокопенко О.І. залучено до роботи в панельній дискусії «Автономія школи: відкрите партнерство». Панельна дискусія. (селище Гостомель, 26.08.2021; Прокопенко О.І.);
? «Нова українська школа: крок за кроком». Панельна дискусія. (м. Боярка, 26.08.2021; учителі 1 класів).
 
З метою підтримки реформування шкільного харчування, спрямованого на розбудову системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок заступник сільського голови Галина Березинець та начальник відділу освіти Оксана Пономаренко взяли участь у першому регіональному форумі «Реформа шкільного харчування» (місто Буча, 13.08.2021), який ініціювала Перша леді Олена Зеленська.
За результатами участі у форумі налагоджено співпрацю з провідними спеціалістами Національного університету біоресурсів і природокористування України щодо розроблення нового меню та технологічних карт для організації харчування учнів відповідно до нових вимог.
 
Вдосконалений шкільний дизайн, різноманітні варіанти організації навчального простору в класі, використання мобільних робочих місць, які легко трансформуються для групової роботи, сучасне медійне обладнання, безбар’єрний простір – це частина завдань громади на шляху до сучасної освітньої інфраструктури. Це впевнені кроки до нових вершин та досягнення омріяної мети нашими дітьми.
 
Відділ освіти Пірнівської сільської ради
Фото без опису
Фото без опису
 
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
Фото без опису
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь