Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День села Нижча Дубечня – веселе та атмосферне свято!

Дата: 13.09.2021 16:01
Кількість переглядів: 764

Село Нижча Дубечня має давню історію. Перша згадка про нього відноситься до  1552  року, коли тут налічувалося 7 дворів, а жителі платили данину Києво-Печерській лаврі. У нашій місцевості було багато дубових насаджень, що й дало назву селу.  "Нижча" походить від знаходження течії, яка проходить нижче Десни. Нині Нижча Дубечня входить до складу Пірнівської громади.

Учора в Нижчій Дубечні панувала радісна та святкова атмосфера. Нижчедубечанці святкували День села та День фізичної культури і спорту.

До святкових заходів долучилися не лише жителі мальовничої Нижчої Дубечні, а й мешканці всієї Пірнівської громади. Не обійшлося й без офіційних гостей. Зокрема привітати нижчедубечанців приїхали: в. о. голови Вишгородської районної держадміністрації Олексій Данчин, заступник голови Вишгородської районної ради Олександр Ростовцев, депутати Київської обласної ради  Андрій Пещерін та Хвича Мепаришвілі, депутати Пірнівської сільської ради, старости сіл Вищої Дубечні та Жукіна Владислав Бендик і Олена Охай та інші.

Свято розпочалося зі спортивного заходу « Спортивна родина – гордість громади» . Вісім родин із різних населених пунктів нашої громади змагалися між собою у спритності та вмінні долати перешкоди. Змагання вийшли по-спортивному азартними та надзвичайно цікавими і веселими.

Під час офіційної частини заходу, заступники Пірнівського сільського голови Микола Артеменко та Галина Березинець привітали присутніх зі святом та вручили грамоти і подяки за активну громадську позицію і дбайливе ставлення до рідного села. До нагороджень долучилися і Олексій Данчин та Олександр Ростовцев, які від районної влади також вручили грамоти та подяки жителям громади.

Концертну програму прикрасили своїми виступами: фольклорний ансамбль "Десняночка" (с. Хотянівка) , етно-гурт "Дивина" (Нові Петрівці) та ансамбль «Україночка» під керівництвом Народного артиста України Віталія Юхименка.

 Свято дало можливість кожному відчути себе частиною великої родини.

Була і юшка від лебедівських рибалок, дякуємо Миколі Платоновичу Шикаренку, був й традиційний плов від Руслана та Людмили Сатарових, морозиво від Віктора Водолазьського. А ще - смаколики та надувна дитяча гірка від Іраклія Манії та Рамаза Манії, безліч гостинців від Стаса Топчія. Дякуємо Андрію Пещеріну, Ользі Прокопенко, Ларисі Селебинко, Костянтину Заславцю, Олегу Березинцю, та всім хто долучився до організації цього чудового свята, яке додало гарного настрою та бадьорості!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь