Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Служба у справах дітей Пірнівської сільської ради запрошує до співпраці патронатних вихователів

Дата: 10.09.2021 12:19
Кількість переглядів: 790

Фото без описуПеріод життя людини, у якому формується її світогляд, закладаються загальнолюдські цінності та основи громадського буття – це дитинство. У цей час багато залежить від середовища, у якому зростає особистість. Головним традиційним  інститутом виховання є рідна сім’я. Та нерідко жорстокі реалії життя позбавляють дітей домашнього затишку та батьківської уваги.

Тож коли з’ясовується, що в сім’ї – несприятливі для матеріального й емоційного станів малюка, а то й небезпечні  умови,  для захисту інтересів дитини її доводиться вилучати  з родини. Держава запровадила нову форму тимчасового влаштування – патронатну сім'ю.

Термін перебування дитини у патронатній родині не може перевищувати трьох місяців. Однак якщо є необхідність і доцільність перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більше ніж до шести місяців. Зазвичай потім кожна третя дитина повертається до своїх батьків.

У кожній територіальній громаді потрібно створити патронатні сім’ї. То ж Пірнівська громада запрошує до співпраці небайдужі до дитячих проблем родини, які зможуть стати надійним прихистком для хлопчиків і дівчаток, які опинились у складних життєвих обставинах, допомогти пережити стрес, оточити дітей любов’ю і піклуванням. Саме патронатна родина може вберегти дитину від життя в інтернаті. Адже послуга патронату передбачає роботу з рідною сім’єю дитини, виховання та психологічну реабілітацію в умовах, наближених до сімейних.

Послуги зі здійснення патронату над дитиною оплачуються із державного бюджету. З метою розвитку сімей патронатних вихователів у територіальних громадах уряд своєю постановою спростив процедуру влаштування дітей у патронатні сім’ї та запровадив нові механізми фінансового забезпечення патронатних вихователів.  Зокрема, скорочено перелік необхідних документів для проходження первинного відбору кандидатів та удосконалено його процедуру. Крім того Уряд запровадив додатковий механізм, який дасть можливість патронатним вихователям вчасно отримати фінансову допомогу для догляду за дитиною, влаштованою під патронат. Також уряд встановив патронатним вихователям  додаткові оплачувані дні, які можуть накопичуватись і використовуватись для профілактики професійного вигорання та підвищення професійної компетентності. Крім того, у разі влаштування під патронат новонародженої дитини, патронатна сім’я отримає „пакунок малюка” або грошову компенсацію.

Шановні жителі Пірнівської громади! Запрошуємо стати патронатними вихователями тих, чиє серце наповнене любов до дітей, хто має  досвід виховання діток і бажає створити патронатну сім`ю.

За детальнішою інформацією звертайтесь до  Служби у справах дітей Пірнівської сільської ради  за тел. (04596) 216-02.

Адреса: 07361,с. Нижча Дубечня, проспект Миру,50.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь