Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Третє засідання Робочої групи з розроблення Стратегії Розвитку Пірнівської громади.

Дата: 26.07.2021 17:54
Кількість переглядів: 669

Фото без опису21 липня 2021р. відбулось чергове третє засідання Робочої групи з розроблення Стратегії Розвитку Пірнівської громади.  Засідання відбулось одночасно в онлайн та офлайн форматі для залучення максимального кола учасників.

Захід особливо важливий, адже Робоча група узагальнювала свою роботу за останніх пів року - затверджуючи Стратегічне Бачення та Матрицю цілей для Стратегії розвитку Пірнівської громади. 

Засідання розпочалось з вітальних слів директора департаменту економіки та цифровізації Київської обласної державної адміністрації Наталії Погребної. «Наявність Стратегії в громаді є стримуючим фактором для розвитку, адже багато донорів, перш ніж надати ресурс для реалізації проекту громади, мають переконатися, що це відповідає пріоритетам розвитку визначеним стратегічними документами. Основна перевага громад, які мають стратегію  – вони знають чого хочуть досягнути, які для цього потрібні ресурси, та які кроки потрібно зробити» - наголосила Наталія Погребна. 

«Визначення цілей - один з найважливіших етапів роботи над Стратегією розвитку громади і є дуже важливим для подальшого процесу фокусування зусиль та ресурсів на виконанні сформулюваних завдань, що у підсумку призведе до бажаних результатів» - наголосила експерт з розробки стратегій місцевого розвитку Міжнародної Програми «U-LEAD з Європою» Тетяна Тимошенко.

Під час засідання було презентовано підсумки вибору Стратегічного Бачення Пірнівської громади. За результатами проведеного в громаді опитування - 72,2% обрали варіант бачення № 2. Текст Бачення було доопрацьовано та затверджено членами робочої групи. Отже, Стратегічне Бачення Пірнівської громади:

Пірнівська громада - екологічно-туристична перлина Київщини! В громаді створено умови для довготривалого сталого розвитку. Місцева влада у партнерство з громадою та бізнесом дбає про високі соціальні стандарти,  «зелену» інфраструктуру, економічну активність, розвиток фермерства, створення крафтових виробництв дружніх до природного середовища. Товари та продукти екобренду Пірнівськоі громади - є еталоном якості та магнітом для екотуристів, а також доводять доцільність симбіозу людини і природи. Екологічний світогляд, рекреаційна привабливість, відкритість і гостинність Дніпровсько-Деснянського межиріччя - це нова якість життя для кожного! 

Цей текст Бачення розроблений на основі поєднання моделі еко-громади та моделі сталого розвитку, що передбачає акцент на збереження та підтриманні стану довкілля, забезпечення здоров’я мешканців, сприяє економічним ініціативам, які мають переваги для довкілля, екологічно сталий економічний розвиток шляхом співпраці та партнерства. 

Стратегічне Бачення - це спільне уявлення жителів громади про те, якою має бути громада в майбутньому. На основі стратегічного бачення формуються пріоритети розвитку громади, на досягненні яких концентруються усі наявні ресурси і зусилля.

За результатами спільної роботи, члени Робочої групи затвердили Стратегічні та операційні цілі, а також перелік завдань для реалізації Стратегії. Відповідно до змісту Стратегічного Бачення, робочою групою визначено три основні напрямки стратегічних цілей:  екологічний та рекреаційний розвиток, економічний розвиток громади на засадах співпраці та формування високих соціальних стандартів в громаді. 

Наступним етапом роботи Робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Пірнівської громади буде оголошення збору проєктних ідей для Стратегії розвитку Пірнівської громади. Кожен мешканець громади зможе запропонувати свою ідею для розвитку громади. Після проведеного збору ідей, члени Робочої групи оберуть найкращі проекти, що увійдуть до Стратегії розвитку Пінівської громади до 2027р. Про оголошення збору ідей для майбутніх проєктів буде додатково повідомлено.

Дякуємо Київському регіональному офісу Міжнародної Програми «U-LЕАD з Європою» за програмне забезпечення для проведення засідання, експертну підтримку та можливості для розвитку.

Дякуємо всім учасникам робочої групи за час приділений майбутньому громади.

Дякуємо кожному мешканцю, що долучились до голосування, участі у засіданні робочої групи всім кому не байдужий подальший розвиток нашої громади.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь