Пірнівська сільська рада
Київська область, Вишгородський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запрошуємо жителів Пірнівської громади обрати стратегічне Бачення розвитку нашої громади.

Дата: 24.06.2021 16:30
Кількість переглядів: 523

Фото без описуВ межах розроблення Стратегії розвитку Пірнівської громади, учасники робочої групи з провели опитування мешканців та підприємців громади, зібрали статистичні дані та провели соціально економічний аналіз, розібравшись які сильні та слабкі сторони, конкурентні переваги нашої громади - сформулювали два варіанти стратегічного Бачення розвитку для Пірнівської громади.

Що таке Стратегічне бачення?

Це спільне уявлення жителів громади про те, якою має бути громада в майбутньому. Воно - окреслює оптимістичний погляд на розвиток території в майбутньому і є основою тих завдань, виконання яких буде передбачено Стратегією розвитку.

 

Стратегічне бачення повинно відображати ту унікальність території, яка не може бути скопійована іншими територіями і досягнення саме його дасть змогу бути конкурентоспроможним у майбутньому.

На основі стратегічного бачення формуються пріоритети розвитку громади, на досягненні яких концентруються усі наявні ресурси і зусилля.

Якою буде наша громада через 7 років? В чому наша цікавинка? Які напрямки розвитку зроблять Пірнівську громаду успішною? Що перше про свою громаду ви розказуєте друзям чи рідним які ніколи ще не відвідували пірнівщину?

Пропонуємо ознайомитись з двома варіантами Стратегічного бачення. Оберіть той варіант Бачення, що подобається саме вам.

Варіант бачення № 1

Пірнівська територіальна громада – громада, де унікальну природу Дніпровсько-Деснянського межиріччя доповнюють тісна співпраця влади, громадськості та бізнесу. Соціально орієнтована, інвестиційно приваблива, економічно активна, екологічна та комфортна громада, яка дбає про якість життя своїх мешканців - щасливих і відповідальних людей. Центр заміського та курортного відпочинку на Київщині.

Цей текст Бачення розроблений на основі поєднання кластерної моделі стратегії та моделі сталого розвитку. Основою такого розвитку є економічні, соціальні та екологічні інтереси суспільства, що досягаються шляхом створення кластерів.

Кластер - це галузеве, територіальне та добровільне об'єднання підприємницьких структур, які співпрацюють із науковими та освітніми установами, громадськими організаціями та органами місцевої влади з метою підвищення конкурентоздатності власної продукції і сприяння економічному розвитку громади.

Дане Бачення чітко формулює пріоритет соціальних цінностей - створення умов, які забезпечать гідне життя і вільний розвиток особистості та відображає бажання громади розвинути успішну співпрацю влади, громадськості та бізнесу, створити умови для залучення інвестицій, облаштували сучасну інфраструктуру де пануватиме здоровий? спосіб життя та будуть створені комфортні умови для мешканців громади та її гостей без шкоди для навколишнього середовища.

Презентація Бачення № 1: https://www.facebook.com/pirnove.strategy/videos/1030710337730185

Варіант бачення № 2

Пірнівська громада - екологічна столиця України! В громаді створено умови для довготривалого сталого розвитку. Місцева влада у партнерство з громадою та бізнесом дбає про високі соціальні стандарти, «зелену» інфраструктуру, економічну активність, розвиток фермерства, створення крафтових виробництв дружніх до природного середовища. Товари та продукти екобренду Пірнівськоі громади - є еталоном якості та магнітом для екотуристів, а також доводять доцільність симбіозу людини і природи. Екологічний світогляд, рекреаційна привабливість, відкритість і гостинність Дніпровсько-Деснянського межиріччя - це нова якість життя для кожного!

Цей текст Бачення розроблений на основі поєднання моделі еко-громади та моделі сталого розвитку, що передбачає акцент на збереження та підтриманні стану довкілля, забезпечення здоров’я мешканців, сприяє економічним ініціативам, які мають переваги для довкілля, екологічно сталий економічний розвиток шляхом співпраці та партнерства. В свою чергу концепція сталого розвитку передбачає три складові: економічний розвиток, екологічну безпеку та соціальний захист - всі три елементи сталого розвитку повинні розвиватися збалансовано. Мета сталого розвитку— задовольняти потреби сучасного суспільства, не ставлячи під загрозу здатність майбутніх поколінь задовольняти свої потреби.

Дане бачення, виражає прагнення громади об’єднатись навколо ідеї збереження довкілля.

Презентація Бачення № 2:

https://www.facebook.com/pirnove.strategy/videos/222057049760721

До голосування та обговорення запрошуємо мешканців Пірнівської громади.

Голосування за один з варіантів Бачення відбувається до 12 липня 2021р.

Проголосувати можна тут :

https://docs.google.com/.../1wgNRWNCZFHSq5tTH3k0vMkB.../edit

Остаточне затвердження стратегічного бачення Пірнівської громади відбудеться відкритому засіданні робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Пірнівської громади, яке зможуть відвідати всі бажаючі. Про час та дату повідомимо додатково.

Якщо ви маєте ідеї або хочете уточнити інформацію напишіть нам на email: pirnove.strategy@gmail.com

Розроблення Стратегії розвитку Пірнівської громади відбувається за експертної підтримки зі стратегічного планування Міжнародної Програми «U-LЕАD з Європою».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь